Home Sistemul periodic al elementelor referat
Sistemul periodic al elementelor referat
Sistemul periodic al elementelor referat PDF Imprimare Email
Sistemul periodic al elementelor referat
Scris de adrian86   
Joi, 24 Februarie 2011 13:26
In cadrul claselor scolilor generale sau in liceu la orele de chimie profesorii dau sarini elevilor sa realizeze tot felul de referate despre elemente chimice, reactii, compusi si altele. Desigur nu poate lipsi nici referatul despre sistemul periodic al elementelor. Acestea se pot gasi pe internet, insa daca exista cineva care este pasionat de aceasta tema poate sa realizeze un rfereat despre sistemul periodic al elementelor chimice, poate face o documentare in prealabil si sa produca ceva mai special decat un simplu copy-paste.

Un element chimic reprezinta minimul in care ceva poate fi desfacut inainte de a ajunge la nivelul subatomic. Sistemul periodic al elementelor chimice sau tabelul periodic este o diagrama cu ordinea acestor elemente in functie de caracteristicile lor.

Pentru un refereat : sistemul periodc al elementelor, avem nevoie sa ne concentram asupra urmatoarelor capitole:
Clasificarea
Componenteledin sistemul periodic al elementelor sunt clasificate in grupe si perioade. Exista sapte randuri de perioade in care elemente cu acelasi numar de straturi de electroni in jurul nucleului, si 18 de grupuri de coloane in care elementele chimice au caracteristici similare si acelasi numar de electroni de valenta.

Consideratii
Exista exceptii de la clasificarea de grup a sistemului periodic al elementelor. Exceptiile includ elemente de tranzitie (a caror electroni de valenta pot fi in mai multe straturi), heliu (care poate avea doar doi electroni de valenta, dar este un gaz inert) si hidrogenul (care este, uneori ii lipseste un electron sau alteori are unul in plus).

Istorie
Antoine Lavoisier a fost prima persoana care aranjat elementele chimice in 1789. Alti oameni de stiinta care au venit dupa el au inventat, de asemenea, diagrame, dar creatorul tabelului periodic modern a fost Dmitri Ivanovich Mendeleev, care a publicat lucrarea sa in 1869.

Etimologie
Numele "sistemul periodic al elementelor" inseamna ca este un sistem de periodice (repetare) cu tendinte in produsele chimice. Sistemul periodic al elementelor este numit, de asemenea, tabelul periodic al elementelor, tabelul periodic al elementelor chimice si tabelul lui Mendeleev.

Semnificatie
In acest ultim capitol al referatului sistemul periodic al elementelor chimice ne vom referi ca acesta este inca in curs de actualizare odata cu noile descoperiri. Recent, in iulie 2009, oamenii de stiinta au descoperit elemntul cu numarul 118 care a rezistat mai putin de o milisecunda.
 


Sondaje

Fara sa cauti pe Google: Ce element are simbolul Tb?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com